Akce CIHLA a Helpu Helpi 2023

Místo konání - Praha, CZ

21
červen

Praha, CZ


13.6.2023 odstar­toval již 24. ročník charitativního projektu AKCE CIHLA. Jedná se o celostátní benefiční sbírkovou a osvětovou kampaň na podporu moderních sociálních služeb pro lidi s mentálním postižením pořádaná a koordinovaná organizací Portus Praha, z. ú. Jejím hlavním smyslem je podpora důstojnějšího, svobodnějšího a smysluplnějšího života lidí s handicapem. Od roku 2000 díky pořádání sbírky a jejich doprovodných programů dárci nakoupili , příp. i sami vyzdobili 300 000 benefičních cihel a poskytli tak přes 40 milionů Kč, díky nimž bylo podpořeno celkem 54 projektů.

Budování objektů chráněného bydlení a dílen podpoříte koupí jedné či více symbolických cihel ( v ceně 200,– Kč či 8 Euro za ks). Ty si můžete „za odměnu“ dle své libosti popsat či pomalovat (či opatřit svým podpisem) a vystavit na zdi na ulici Na Příkopě v Praze 1.

Akce se již podesáté letos účastní i esperantisté – členové a přátelé klubu E-mental', kteří se loni složili na nákup 39 cihel (tj. 7.800,–) a za celou dobu na 329 ks. Účastníci vždy využili zakoupené symbolické cihly k sestavení nápisu propagujícího esperanto, který zůstane zdarma viditelný pro návštěvníky turistického centra Prahy po několik týdnů a tak to bude i tentokrát. Letos pravděpodobně organizátoři akce CIHLA esperantskou skupinu navštíví a nafotí či natočí.

Pokud se vám projekt líbí, můžete ho podpořit svou osobní účastí, nebo přispěním na zakoupení cihly či cihel.

Sraz 21.6.2023 v 18h na rohu ul. Na Příkopě a Havířská 2.

(viz poloha na mapě)

Po dokončení díla se počítá se společnou procházkou, večeří a neformální konverzací a zábavou (samozřejmě i v esperantu ☺).

V případě že se nemůžete dostavit osobně, ale chcete k projektu přispět, můžete zaslat libovolnou částku (nejlépe 200,– či násobek, ale je vítána jakákoliv, i nižší ☺)

na účet 35–8928170257/0100 (na jméno Vlasta Pištíková).

(!! Pozn: Pokud vám při zadávání platby vyskočí info, že používáte nepovolené znaky, jedná se o pomlčku, která se při kopírování zobrazí jako dlouhá, ale měla by být krátká (jako spojovník), lze to opravit ve formuláři bankovního příkazu).

Do poznámky napište slovo BRIKO a své jméno (pokud nechcete být tajným dárcem). Ostatní účastníci vámi zakoupenou cihlu/cihly za vás výtvarně ztvární ☺.

Jestliže nemůžete akci podpořit finančně, přijďte i tak a pomozte psát a kreslit a přispět k dobré atmosféře!

Tato akce je skvělým příkladem toho, jak se může spojit příjemné s užitečným a jak lze smysluplně propojit esperanto s celospolečenskými projekty. Připojte se k nám i vy!

Bližší informace:

Kontakt: e-mentalprago@seznam.cz

  • pd-

Zobrazeno 251x

Administrace - Aleš Tomeček © 2009-2024