Akce CIHLA - HELPU HELPI

Místo konání - Praha, CZ

19
srpen

Praha, CZ


Již dvacet let funguje charitativní projekt AKCE CIHLA – celostátní benefiční sbírková a osvětová kampaň na podporu moderních sociálních služeb pro lidi s mentálním postižením pořádaná a koordinovaná organizací Portus Praha, z. ú. Jejím hlavním smyslem je podpora důstojnějšího, svobodnějšího a smysluplnějšího života lidí s handicapem.

Budování objektů chráněného bydlení a dílen podpoříte koupí jedné či více symbolických sádrových cihel ( v ceně 180,– Kč či 7 Euro za ks). Sádrový odlitek si můžete „za odměnu“ dle své libosti popsat či pomalovat (či opatřit svým podpisem) a vystavit na zdi na ulici Na Příkopě v Praze 1.

Akci doprovází i festival CIHLAFEST', jehož pestrý program byl letos bohužel z důvodu COVID-19 značně omezen. Jeho nerealizovaná část se uskuteční v rámci příštího ročníku 10.-24.7.2021.

V letošním roce již posedmé se do tohoto projektu zapojují i esperantisté – členové a přátelé klubu E-mental', kteří se loni složili na nákup 41 cihel (tj. 7.380,–) a za celou dobu na 207 ks. Účastníci využili zakoupené cihly k sestavení nápisu propagujícího esperanto, který zůstane zdarma viditelný pro návštěvníky turistického centra Prahy po několik týdnů.

Pokud se vám projekt líbí, můžete ho podpořit svou osobní účastí, nebo přispěním na zakoupení cihly či cihel.

Sraz 19.8.2020 v 18h na rohu ul. Na Příkopě a Havířská 2 (u hračkářství Sparkys)

(viz poloha na mapě)

Po dokončení díla se počítá se společnou procházkou, večeří a a neformální konverzací a zábavou (samozřejmě i v esperantu ☺).

V případě že se nemůžete dostavit osobně, ale chcete k projektu přispět, můžete zaslat libovolnou částku (nejlépe 180,– či násobky ☺) na účet 35–8928170257/0100 (na jméno Vlasta Pištíková). Do poznámky napište slovo BRIKO a své jméno (pokud nechcete být tajným dárcem). Ostatní účastníci vámi zakoupenou cihlu/cihly za vás výtvarně ztvární ☺.

Jestliže nemůžete akci podpořit finančně, přijďte i tak a pomozte psát a kreslit a přispět k dobré atmosféře!

Tato akce je skvělým příkladem toho, jak se může spojit příjemné s užitečným a jak lze smysluplně propojit esperanto s celospolečenskými projekty. Připojte se k nám i vy!

Bližší informace:

Kontakt: e-mentalprago@seznam.cz

  • pd-

Zobrazeno 908x

Administrace - Aleš Tomeček © 2009-2024