Sjezd ČES

Místo konání - Brno

17 - 20
říjen

Brno

Výbor ČES a EK Brno Vás srdečně zvou na 17. kongres ČES, který proběhne ve dnech 17. až 20. října 2019 v Brně. Akce se koná pod záštitou primátorky statutárního města Brna JUDr. Markéty Vaňkové. Akce proběhne v prostorách Střední školy informatiky, poštovnictví a finančnictví na adrese Čichnova 23, kde budeme jak jednat, tak bydlet a stravovat se. Kongres bude, mimo nezbytných voleb do výboru, zejména připomínkou 50. výročí založení ČES. Ustavující sjezd ČES proběhl v březnu 1969 právě v Brně, místo tedy nebylo vybráno náhodou. Pokud jste pamětníky ustavujícího sjezdu a chcete se s námi podělit o své vzpomínky, případně fotografie či písemné materiály, neváhejte nás kontaktovat na adrese cea@esperanto.cz, případně tel. 774 928 974.

Předběžný PROGRAM najdete níže v příloze. Kromě nezbytných pracovních jednání a voleb do výboru nabízíme přednášky na různá témata, zábavný program, výlet, prohlídku Brna, domlouváme také návštěvu hvězdárny. Nezapomněli jsme ani na Besední dům, nyní budovu Filharmonie Brno, kde proběhl ustavující sjezd a kam se podíváme v sobotu. Navštívíme také Mahenovu knihovnu, kde bude po celý měsíc říjen instalována výstava o esperantu, kterou připravují brněnští esperantisté a kde na pátek připravujeme akci i pro veřejnost.

PŘIHLÁŠKA je ke stažení níže a elektronická (v esperantu) ZDE.

Obě přihlášky obsahují informace o cenách stravy, ubytování, kongresového poplatku a pátečního výletu na Mohylu míru a na zámek do Slavkova. Cenově nejvýhodnější je přihlásit se a zároveň zaplatit do 15.9.2019, tedy neváhejte.

Ubytování i jednací prostory jsou na adrese Čichnova 23, Brno, na mapě zde. Jak se dopravit z jednotlivých brněnských nádraží najdete níže v příloze. 

Ubytováni budeme v buňkách vždy s jedním 2lůžkovým a jedním 3lůžkovým pokojem s koupelnou a WC. Za příplatek můžete být na pokoji sami. Budova je bezbariérová. Jídelna je ve stejné budově, stravu je možno objednat i vegetariánskou a v případě dřívějšího odjezdu balíček na cestu místo nedělního oběda.

Vybíráme pro vás ceny za kompletní balíček ubytování a stravování:

A. 1530 Kč – 3 noci v 2 nebo 3lůžkovém pokoji a strava od čtvrteční večeře do nedělního oběda

B. 1800 Kč – 3 noci v 1lůžkovém pokoji a strava od čtvrteční večeře do nedělního oběda

Balíček nezahrnuje účastnický poplatek ani vstupné a oběd na výletě. (V případě účasti na výletě vám ale bude odečteno 85 Kč za páteční oběd uhrazený v rámci balíčku.) Objednat si můžete i pouze jednotlivé služby.

  • lh-

Upozornění: Protože jsme ve škole, nelze ani při sobotní zábavě nakoupit občerstvení v místě konání kongresu. Organizátoři zajistí pouze kávu a čaj po 10 Kč. Jiné občerstvení je nutno si přinést (nedaleko je Billa).

Při příležitosti sjezdu ČES vydává O.A.Fischer 200 ks pohlednic s motivem brněnského Petrova a Besedního domu 1969, s příležitostným razítkem. Cena pohlednice je 4 Kč.

Proti zaplacení 45 Kč budou mít účastníci sjezdu volné jízdné městskou hromadnou dopravou po Brně v pátek 18. a v sobotu 19.10.2019 při cestě za programy toho dne. Jako jízdenka bude sloužit sjezdová jmenovka. Ovšem v den příjezdu a v den odjezdu jednak jmenovku nebudete mít, jednak nebude jako jízdenka platná. Je tedy nutné hned při příjezdu do Brna si koupit nejméně dvě jízdenky, totiž pro cestu na Čichnovu a pro cestu zpět.

Plánek, jak se dostat na Čichnovu, je níže ke stažení v PDF.

Jak jezdí v Brně důchodci nad 70 let

Důchodci nad 70 let si mohou vyřídit průkazku na dopravním podniku. Dělá se to na počkání a je to docela rychlé. Je potřeba mít: žádanku, fotku 4,5*3,5 cm, občanku a 30 Kč na průkazku.

Žádanku lze vyplnit i na místě. Lepší je si vyplnit doma elektronicky a donést pak vyplněnou. Paní udělá jen „píp“ na čárový kód a nemusí se nic opisovat. Žádanku naleznete na stránce: https://caspro.dpmb.cz/…tracecaspro/

Pokyny: https://www.dpmb.cz/…tna-preprava

Dopravní podnik má prodejnu kousek od hlavního nádraží, naproti autobusového nádraží.

Zobrazeno 2155x

Soubory
pdf Plánek - jak dojet na Čichnovu 23, Brno.pdf (521.23 kB)
docx pozvánka na čl. schůzi 2019.docx (14.87 kB)
doc Prihlaska_2019_Brno-Vepisovaci.doc (204 kB)
pdf Prihlaska_2019_Brno-ProTisk.pdf (106.34 kB)
pdf Program sjezd.pdf (105.07 kB)

Administrace - Aleš Tomeček © 2009-2024